dimecres, 20 de novembre del 2019

PETITS EXPLORADORS!

Avui us presentem l’ambient de PETITS EXPLORADORS, un ambient d’experimentació i natura que ofereix als nens i nenes materials molt variats de l’entorn natural. Amb aquest ambient pretenem estimular el coneixement sensorial i perceptiu de cada infant i aconseguir una actitud investigadora que els ajudi a fer-se preguntes i a buscar estratègies per obtenir respostes. De mica en mica aquestes activitats cognitives els ajudaran a avançar cap a l’abstracció del pensament científic-creatiu.Aquestes són les propostes que trobem en el PETITS EXPLORADORS:
- Elements naturals propis de l'estació de l'any, presentats en diferents paneres que ens permeten conèixer-los, manipular-los i elaborar diferents mandales.



- Espai VIU és una proposta molt enriquidora que estimula el respecte i la cura envers l'ésser viu, potencia la curiositat dels infants i els convida a explorar i investigar.


- El sorral és un element natural que desenvolupa els sentits i a més ofereix infinitat de possibilitats de joc, d'exploració i experimentació, tant individual com col.lectivament.


- El Mini Món , són unes provocacions al joc que estan estretament lligades amb el joc simbòlic, però enlloc de ser els infants els protagonistes de les accions del joc, ho són els ninots o les figures a les quals fan cobrar vida.


Consisteix en la representació de diferents escenes de la vida real, però a petita escala, barrejant elements naturals amb jocs i ninots en miniatura.
A més a més, també constitueix un espai de joc sensorial, ja que s'hi poden combinar una gran quantitat de materials, i fins i tot convertir-los en un joc científic.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.