divendres, 8 de novembre del 2019

AMBIENTS D'APRENENTATGE

Obrim les portes a un nou creixement, iniciem ambients a la llar d'infants! 
Són sis els ambients que formen part de la nostra llar: a EI 1 gaudim de l'ambient COM A CASA! i AMB ELS SIS SENTITS! i a EI 2 tenim SOM ARTISTES, PETITS EXPLORADORS, CONSTRUCCIÓ I LLUM NEGRA. 

Però, que són els ambients i per què l'escola aposta per aquesta metodologia? 
Els psicòlegs, des de fa molt de temps, van demostrar que qualsevol capacitat es desenvolupa millor amb el joc. A partir d’aquesta afirmació podem considerar que el joc és el millor mitjà educatiu per afavorir l’aprenentatge i el coneixement. Està demostrat que allò que el nen aprèn a través d’un joc es transfereix a altres conductes. Per la qual cosa podem afirmar que el joc és una activitat que desperta la intel·ligència.
Així doncs, basant-nos en aquestes afirmacions, definim els ambients d’aprenentatge de la següent manera:

Els ambients són diferents espais d’aprenentatge, de relació i comunicació on a partir de diferents propostes els infants poden actuar, observar, experimhttps://northeurope1-mediap.svc.ms/transform/thumbnail?provider=spo&inputFormat=png&cs=fFNQTw&docid=https%3A%2F%2Fmaristes.sharepoint.com%3A443%2F_api%2Fv2.0%2Fdrives%2Fb!OdimFnbjiEmAxM5NjuWhSTqH17jQ23pElkKOIU2yrax0LWfBGRUZQ4ohlFUtn9z2%2Fitems%2F01VSX52SJD4IXZSQP2HND2G6UKRQNV6RTZ%3Fversion%3DPublished&access_token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJub25lIn0.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.SmtzS0tYRDdjRy9OUitJbkZIS00ybXhtZWxKRlI3bjlNd2xkTE9mbHZQTT0&encodeFailures=1&width=839&height=855&srcWidth=989&srcHeight=1008entar, construir, inventar, imaginar, compartir, relacionar-se, emocionar-se…i interactuar amb els altres.

Avui us volem parlar de l'ambient AMB ELS SIS SENTITS!, un espai sensorial pensat per als més menuts on, com el propi nom indica, gaudirem amb tots els sentits...i més!

A continuació us deixem el recull de les diferents propostes que trobem en aquest espai: 


- El tacte, on treballem l'àrea del coneixement d'un mateix i dels altres, amb l'equilibri i les emocions, utilitzant una catifa sensorial.


- La vista, consta de dos panels on treballem la coordinació òcul-manual.

- L'oïda, la música és la que marca la durada del treball per ambients, comencem amb els primers acords i recollim quan deixa de sonar.

- L'olfacte, el treballem fent l'entorn i l'espai que ens envolta el més atractiu i natural possible, mitjançant plantes naturals i aromàtiques, floretes..., que els nens puguin olorar, manipular i cuidar.

- El gust, el treballem mitjançant l'experimentació i manipulació de diferents aliments de temporada, segons l'estació de l'any.

- El sisè sentit és el microambient de la calma, amb un matalàs, coixins i contes, que ens permet relaxar-nos i gaudir del plaer per la lectura.


Esteu preparats per endinsar-vos al meravellós món dels sis sentits??? ENDAVANT!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.