dilluns, 27 de novembre del 2017

Treball per racons a P2

Els primers dies d'escola els nens i nenes tenim una tasca imprescindible, que és acostumar-nos al nou espai escolar, a adults desconeguts (mestres, practicants, monitors de menjador), a companys nous i a rutines i funcionaments diferents als que estàvem habituats. Necessitem, més que cap altra cosa, situar-nos afectivament i emocionalment, guanyar seguretat i confiança i fer-nos nostre el nou entorn. 

A meitats de novembre ja podem dir que tenim més que passada l'adaptació, i és per això que ja es pot començar a fer un tastet de treball autònom! I així és com poc a poc anem coneixent el treball per raconsmetodologia que consisteix a organitzar l'aula en diversos espais on els alumnes, distribuïts en petits grups, desenvolupen tasques simultànies de manera autònoma. Les tasques en aquests racons són variades: poden ser de tipus cognitiu, manipulatiu-sensorial, simbòlic...Es pot distingir entre Racons de treball dirigit i Racons lúdics, però ambdues situacions, de treball o lúdiques, són sempre espais rics d'aprenentatge per als nens.

En les següents imatges podreu veure com hem dut a terme els racons durant el mes de novembre, els nens s'han anat movent lliurement per l'espai i en general, han anat triant el racó que més els hi ha cridat l'atenció, en d'altres moments, s'ha establit un torn pautat per la mestra.

Hem dividit l'espai en quatre grans grups:
- el racó del joc simbòlic: hem imitat la vida quotidiana tot jugant a metges, a la cuineta, al taller o amb les nines.
- racó matemàtic: hem classificat, associat i agrupat amb diferents elements.
- racó plàstic: on hem deixat anar la nostra creativitat emprant diferents tècniques com són les tèmperes sòlides, les ceres o la plastelina.
- racó de l'experimentació: experimentem els efectes de la llum, tot treballant amb formes geomètriques i descobrint diferents combinacions de colors!

Feu clic a la foto per veure la resta d'imatges.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.